Ondernemers

Het ondernemerschap

Ondernemerschap bij Aafje Coöperatie gaat over korte lijnen, eigen verantwoordelijkheid en direct contact met de bewoner en hun familie. Ondernemerschap gaat niet alleen over het organiseren en de bedrijfsvoering, maar over het allerbelangrijkste: hoe zorg ik het beste voor mijn bewoners.

Ga voor je dromen en doe het vanuit je hart

Gerard en Hilde Meyer waren zorgondernemers van het eerste uur. Zij stonden mee aan de basis van het succes van de Thomashuizen in Nederland. Na 12 jaar hebben zij hun Thomashuis overgedragen aan hun opvolgers.

Het is belangrijk dat je als zorgondernemer beseft dat je verschillende rollen speelt. Je bent ondernemer, verzorgende, en eindverantwoordelijke voor alles. Je moet in die verschillende rollen steeds de juiste beslissingen nemen. En je kunt je niet verschuilen achter een ander: als ondernemer ben je het middelpunt waar alles samenkomt. Als ondernemer heb je geen baan, maar is het een manier van leven. We kunnen het iedereen aanbevelen.

Profiel

De zorgondernemers van Zorgvilla tante Toos en De Dienstbode beschikken over lef, eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen. Een ervaren zorgprofessional zijn, is daarom niet genoeg. De zorgondernemers die Aafje Coöperatie zoekt, zijn pioniers die de zorg fundamenteel willen veranderen. Aafje Coöperatie zoekt dwarsdenkers en doorzetters, die niet van opgeven weten. Wanneer je dit beheerst als zorgondernemer, is er nooit een gebrek aan goede en gemotiveerde medewerkers.

Ervaring

Om zorg te verlenen bij Zorgvilla tante Toos en De Dienstbode is het noodzakelijk om naast de nodige ervaring te beschikken over een BIG-registratie. Naast het verlenen van zorg, gaat het ook om hospitality, stressbeheersing, motiveren en inspireren.

Geen dag spijt van dit avontuur

Adrian en Gherina Koenen waren zorgondernemers van het eerste uur voor De Herbergier. Zij hebben aan de basis gestaan van het concept destijds en zijn vurige pleitbezorgers van het ondernemerschap in de ouderenzorg.

Met ondernemerschap in de zorg creëer je je eigen ruimte. Ruimte die ze vanuit de politiek wel beloven, maar die je pas echt ervaart als je eigen baas bent in je eigen zorgonderneming. Dan kun je samen met je cliënt en de familie zelf beslissen om een open deuren beleid te voeren en om geen dwangmedicatie te verstrekken. We hebben geen dag spijt gehad van dit avontuur. Nu helpen wij Aafje franchise om deze ondernemersdrang mee vorm te geven. Fantastische nieuwe uitdaging.

Huisvesting

Als ondernemer van Zorgvilla tante Toos of De Dienstbode hoef je niet te wonen in het pand van de onderneming, wel woon je in de nabije omgeving. De zorgondernemer leidt als zelfstandig ondernemer (VOF of eenmanszaak) zijn of haar onderneming en Aafje Coöperatie ondersteunt en faciliteert met al die zaken die de zorgondernemer en de medewerkers afleiden van het echte werk: hun cliënten een mooi laatste deel van hun leven bezorgen.

Het verschil maken

Je eigen droom waarmaken en van daaruit het verschil maken. Dat is wat de ondernemers van Zorgvilla tante Toos en De Dienstbode doen. Als zorgondernemer bouwen en inhoud geven aan jouw onderneming op jouw manier, dat geeft een bijzondere dimensie aan je leven. De zorgondernemers, die opgeleid en begeleid worden door Aafje Coöperatie, maken ook zeker het verschil. Dit geldt ook voor de medewerkers die werken in een van de zorgondernemingen, ook zij willen het verschil maken.

ondernemerschap-circle-500-gespiegeld

Vacatures

Maak je droom waar en wordt eigen baas in de zorg.

We zijn op zoek naar zorgprofessionals die barsten van de ideeën en ambitie. Die hun inzichten over goede zorg aan kwetsbare ouderen in willen zetten.

Vacature zorgondernemer Zorgvilla Tante Toos & De Dienstbode.